Riviervissen op karper, karpfen angeln am FlussLearn more about us:

Riviervissen op karper tips tricks en rig keuze!

We gaan riviervissen op een bijzonder snelstromende rivier. Tijdens deze sessie ga ik samen met Richard en Martin op pad. Het is Martin die ons heeft uitgenodigd voor een sessie. Deze rivier staat als vrij moeilijk te boek. Mij lijkt het wel leuk de uitdaging, maar ook vooral de natuur en de beleving van het riviervissen op karper vind ik geweldig.

Je weet immers nooit wat er aan de haak hangt. Het verrassingselement bij het riviervissen vind ik persoonlijk erg leuk. Riviervissen is een zeer actieve manier van vissen. Niet enkel loont het om te verkassen maar ook ben je veel bezig. Bezig met rigs knopen, voeren, opnieuw inwerpen, vuil uit de lijn halen etc. Echter stromend water verveeld nooit en de vissen zijn zo geweldig mooi dat ik het er maar wat graag voor over heb.

Je zal het ondertussen al wel in de gaten hebben ik vis erg graag op de rivier. Niet dat ik ver weg ga, want in de meeste gevallen vis ik gewoon in NL. Echter deze keer gaan we wel een eentje rijden. Onderweg stoppen we een paar keer om een bakkie te doen. Zowel Richard als ook Jurjen onze cameraman hebben er heel veel zin in. Eigenlijk weten we niet echt wat ons te wachten staat, daar zelfs Martin de laatste paar jaar heel weinig heeft gevist op deze rivier.

600km zonder stuwen is een serieus wateroppervlak
Het water waar we heen gaan is echt een serieus wateroppervlak. De lengte van de rivier is maar liefst 600km lang. 600km zonder enige stuw of sluis welteverstaan. Met andere woorden de vissen kunnen echt overal zitten. Je kunt jezelf wel voorstellen dat op een dergelijk water heel veel karpers moeten zwemmen wil je een goede kans maken. Op de rivier zelf worden geen karpers uitgezet, maar op de aanliggende wateren wel. Deze karpers zwemmen natuurlijk ook de rivier op.

Wil je meer lezen kijk dan op:

Wil je geen enkele film meer missen?
Maak je dan gratis lid van Carp Whisperer TV!

**JOIN THE AWESOME CARP WHISPERER COMMUNITY**

FACEBOOK:

WEBSITE:
WEBSHOP:

source aangeboden door karpervijvers.be

Translate »