PB Products - Deze 10 producten mogen niet ontbreken in je tacklebox


Een bekende speler in het segment van eindmaterialen voor het karpervissen is PB Products. Dit innovatieve Nederlandse merk weet steeds weer te verrassen met toffe nieuwe producten, waarbij de visveiligheid hoog in het vaandel staat. In dit artikel laten we enkele producten zien die niet mogen ontbreken in je tacklebox.


1. Jelly Wire

Jelly Wire was één van de eerste onderlijnmaterialen met coating in Nederland. Jelly Wire bestaat uit een soepele gevlochten binnenkern met daar omheen een gemakkelijk afstripbare soepele en matte coating. Doordat er een coating omheen zit is de kans op in de war gooien kleiner dan bij een geheel gevlochten onderlijn. De soepelheid van deze coating zorgt er tevens voor dat de onderlijn perfect de contouren van de bodem volgt. De combinatie van deze eigenschappen maakt hem bruikbaar voor een enorme diversiteit aan situaties en visserijen. Een echte betrouwbare allrounder dus.

Een rolletje Jelly Wire onbreekt in geen enkele tacklebox van het PB Products team.

Ook Harald van der Graaf is nog nooit in de steek gelaten door het rigmateriaal.

2. SILK Wire Onderlijnmateriaal

PB heeft onlangs ook de familie uitgebreid aan onderlijnmaterialen. Silk Ray leader heeft een kleiner broertje gekregen, namelijk de Silk Wire. De soepele en zwaar zinkende eigenschappen van Silk Ray maar dan als onderlijn materiaal. Verkrijgbaar in dezelfde kleuren en je kan hem zelfs ook splicen. Echter knoopt het ook fantastisch doordat de lijn nog dun genoeg is. Verkrijgbaar in 20 lb op spoelen van 10 meter.

Platter op de bodem kan bijna niet meer met dit onderlijnmateriaal.

3. Stretch attack

Vis je met een gevlochten hoofdlijn dan is het niet alleen zaak dat je er schuurbestendige laatste meters aan vast knoopt, ook moet er rek aan toegevoegd worden om klappen tijdens de dril op te vangen. In dat geval was je tot voor kort eigenlijk altijd aangewezen op een nylon voorslag, omdat gevlochten leaders geen rek hadden. PB Products heeft daar een oplossing voor bedacht: Stretch Attack! Dit gevlochten leadermateriaal combineert de voordelen van een voorslag én een leader. Rekbaar, te splicen, schuurbestendig én camouflerend!

Strech Attack, ideaal in combinatie met een gevlochten hoofdlijn.

4. Ghost Dragon Fly

Een fantastische optie voor degenen die graag met een fluorocarbon hoofdlijn vissen. De Ghost Dragonfly combineert extreme slijtvastheid, soepelheid en is goed zinkend. Het zijn drie eigenschappen die je lastig kunt combineren in een hoofdlijn maar toch is PB Products daar goed in geslaagd. Dit is waarschijnlijk één van de beste fluorocarbon hoofdlijnen op de markt.

5. Hook Beads

We kennen het allemaal wel: Vis gedrilt, yes haak nog scherp dus snel even uitvaren. Nee he, siliconensleeve gescheurd! Dit probleem is vanaf nu verleden tijd met de PB ProductsHair hook beads! De Hair Hook Beads hebben altijd de juiste ‘grip’ en scheuren dus niet. Ze zijn speciaal ontworpen om de hair te fixeren en, zeer belangrijk ook, ze schuiven terug bij een aanbeet!

Bespaar tijd én irritatie met deze handige hook beads.

6. Super Strong haken

Ook de super strong haken moeten altijd in de tacklebox te vinden zijn. Het is een allround haak die werkelijk overal inzetbaar is. De haken zijn niet alleen zeer ‘strong’ zoals de naam al aangeeft, de punt is ook nog eens vlijmscherp.

Jelly Wire, een Super Strong haak én een X Stiff Aligner…

…samen de favoriete rig van Belgisch teamlid Niels van Orshaegen.

7. X-Stiff Curved Aligners

Perfect in combinatie met de Super Strong haak zijn de X-Stiff Curved Aligners. Deze zorgen voor een erg agressieve inhaking en zet de haak perfect in positie om een stevige prik te geven in de bek van de karper.

De Super Strong in combinatie met de X-Stiff Curved Aligners legt frontman Marcel Ulje ook geen windeieren!

8. Downforce Contra-Liners

Gebruik deze zware tungsten gewichten om makkelijk je onderlijn te verzwaren. Dit contra-gewicht zorgt bovendien voor extra druk op de haak waardoor deze sneller zal prikken. Daarnaast zorgt dit er uiteraard voor dat je onderlijn mooi plat tegen de bodem ligt. Hierdoor zullen schuwe karpers niet zo snel schrikken van je lijn die anders omhoog kan staan.

De Contra-Liners van PB Products zijn verpakt per 6 stuks. Kies uit de gewichten 1 gram, 2 gram of 3 gram.

9. Ready Ronnie- en Chod-rigs

De ready chod rigs en ready ronnies mogen ook niet ontbreken in de tacklebox. Zo uit de verpakking direct op je systeem bevestigen. Snel en efficiënt voor als je wilt inspelen op de situatie zoals in het voorjaar.

Dit zijn niet de eenvoudigste rigs om te knopen.

En de kant en klare doen het ook prima!

Peter Vlasveld vist maar al te graag met de Ronnies en Chods van PB Products.

10. Handige hulpmiddelen

Last but not least! Uiteraard mag er in je tacklebox ook geen boilienaald ontbreken. Naast de traditionele glow in de dark boilienaalden heeft PB ook een grotere boilienaald in het assortiment die nog beter in de hand ligt. Voorzien van een stripper aan de onderkant. Ook verkrijgbaar als puller! Een oranje boilienaald die je niet snel kwijt zal raken in het gras ;).

Handige accessoires zoals de boilienaald met stripper voor Jelly Wire mogen natuurlijk ook niet ontbreken aan de waterkant!

Zorg er dus voor dat jouw tacklebox goed gevuld is!

Team PB Products


Wil je meer weten over het assortiment van PB Products? Bezoek dan de website en hou ook zeker de Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes!Source link via KWO voor www.karpervijvers.be

Translate »