Het visseizoen is al weer even begonnen en met de betere temperaturen in aankomst zal de vis zich richting de paai begeven. TTB Baits heeft voor deze periode meerdere producten in het assortiment zitten. Ben jij benieuwd welke? Lees dan snel verder!


TTB Baits vertelt: Wanneer de watertemperatuur de veertien graden passeert kan er wel gezegd worden dat het voorjaar in volle gang is en we uit gaan kijken naar de paaiperiode. De karpers zijn in deze periode goed vangbaar en met een solide opgezette voercampagne kan een ‘harksessie’ binnen je bereik liggen. Wij hebben meerdere producten in het schap liggen die in deze periode bij uitstek geschikt zijn om gebruik van te maken.

Late voorjaar

De karper is in deze periode op zoek naar eiwitten om zich daarmee voor te bereiden op de paaiperiode. Het aanmaken van hom en kuit kost veel energie en hier zijn die eiwitten dus hard bij nodig. Kies bij voorkeur dus ook een aas wat aan deze eiwitvraag voldoet. Extreme Smell, Brainwave en de ProSect X zijn bijvoorbeeld uitstekende aasjes om te gebruiken wanneer de vis richting paaiperiode trekt. Dit zijn boilies met een hoog gehalte aan eiwitten en een attractief vermogen. De uitlekkende oliën en boosters zorgen voor dit attractief vermogen en dit geheel zal er dus ook voor zorgen dat deze boilies instant perfect in te zetten zijn.

De ProSectX van TTB Baits.

Sjoerd Buijks vertelt: Het late voorjaar vind ik een geweldige periode, grofweg gezegd van begin mei tot half juni. De vissen zijn goed vangbaar in deze tijd van het jaar en de weersomstandigheden zijn vaak erg goed om karper te vangen. In het zonnetje is het vaak goed vertoeven en dagtemperaturen die de twintig graden passeren maken het vissen erg comfortabel. De temperaturen in de nacht dalen ten opzichte van de warme zomerdagen nog lekker terug naar koudere cijfers. Ik hou ervan en maak in deze tijd van het jaar graag de lijnen nat, in zowel binnen- als buitenland.

In het late voorjaar vis ik in zowel binnen- als buitenland.

Ik ben echt een visser die zijn sessies voorbereid door middel van een aantal dagen voor te voeren. Deze voorbereiding heeft zich in het verleden meerdere malen voor mij bewezen door vaak binnen hele korte tijd al een eerste aanbeet te forceren. De vissen liggen in die gevallen echt te wachten op de stek en bevinden zich vol op het voer. Dit zorgt voor vertrouwen in de aanpak en het aas, dat vertrouwen kan je goed gebruiken als het een keertje niet lekker loopt. Dan weet je dat het daar niet aan ligt.

Karpervissen is immers niet alleen een kwestie van goed aas. Stek, weersomstandigheden en externe factoren zoals andere vissers zijn allemaal dingen die zeer zwaar meewegen in succes of niet. Deze factoren spelen ook mee in de hoeveelheid die ik voer. Van enkele honderden grammen per sessie tot enkele kilo’s per voerbeurt. Watertype en weersomstandigheden zijn de grootste factoren waar ik rekening mee hou omtrent de hoeveelheid voer. In deze tijd is het lastiger om een vis te verzadigen dan de maanden maart en april dus wees hier dan ook minder bang voor.

Met de juiste factoren is de kans groot dat er vis op de kant komt.

De ProSect X gebruik ik graag in mijn visserij, deze bal soak ik lange tijd in Aminol  wat voor een hoog instant gehalte zorgt. Deze bol gebruik ik al meerdere jaren en heeft me al een hoop karpers opgeleverd in die tijd. De ProSect X is een eiwitrijke bol maar geen standaard vismeelbol als we het over eiwitrijk hebben. De eiwitten in deze bol worden namelijk verzorgd door de larve van een vlieg, ook wel een made genoemd. Deze vliegen en maden worden gekweekt op reststromen uit de voedselindustrie. Duurzame eiwitten dus, niet geheel onbelangrijk als we in onze gedachten onthouden dat vismeel wordt gemaakt van vissen die uit de zeeën worden weggevangen. Deze duurzame gedachte en de ervaring die ik met de boilie heb opgedaan in de jaren maken het voor mij de nummer één keus in vele situaties.

De boilies van TTB Baits zijn te bestellen via de website in readymade en freezerbaits (alleen per 50kg in de meest gangbare soorten). De rest van het assortiment zoals geproduceerde (fluor) pop-ups of de zelf samengestelde baitsoaks zijn als vanzelfsprekend ook allen via de website verkrijgbaar.

Team TTB Baits


Volg de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van TTB Baits op de Facebook-pagina.Source link via KWO voor www.karpervijvers.be

Translate »