De European Carp Championship for Juniors is gestart!


Van 28 mei tot en met 1 juni 2019 wordt voor de vijfde keer op rij de European Carp Championship voor Junioren gehouden. Bij dit evenement strijden jonge karpervissers vanuit heel Europa om een plek op het felbegeerde podium. Ook dit jaar is het Tsjechische Lake Katlov het strijddecor van dit grootse evenement en in onderstaande update lees je alles wat je moet weten over dit spektakel voor de jeugd waar samen vissen, genieten van de natuur en faire competitie centraal staat!


Ook dit jaar wordt de European Carp Championship gehouden op Lake Katlov. Er zal gevist worden vanaf 29 mei (12:00 start van de wedstrijd) tot en met 1 juni (08:00 einde van de wedstrijd), dus een wedstrijd van 68 uur. In totaal doen er 14 teams mee vanuit heel Europa, klik hier voor de lijst met deelnemers. Er is ook een team uit Nederland die meedoen aan de wedstrijd, namelijk Alex van Neunen en Roy van de Zande met hun coach Johan van de Werd.

De stekindeling op het Tsjechische Lake Katlov. De Nederlanders zitten op stek nummer 1.

Tijdschema

Op 29 mei 2019 hebben de deelnemers van 10:00 tot 11:00 de tijd om de stek te verkennen, te voeren en ‘spots’ te zoeken (om deze vervolgens te markeren). De wedstrijd start officieel om 12:00 en dan mogen de rigs te water.

Op 1 juni 2019 eindigt de wedstrijd om 08:00, de prijsuitreiking zal tussen 15:00 en 16:00 plaatsvinden.

In totaal doen er 16 teams mee vanuit heel Europa.

Prijzen

De grote winnaar van de wedstrijd zal bepaald worden aan de hand van de 3 zwaarst gevangen karpers. Dus het team met de hoogste som van de drie zwaarst gevangen karpers is de winnaar van de wedstrijd. 

Tijdens de wedstrijd zijn er nog vier speciale prijzen te winnen, namelijk:

  • een prijs voor de eerst gevangen karper;
  • een prijs voor het raden van het juiste gewicht van de eerst gevangen karper;
  • een prijs voor het raden van het juiste tijdstip van de eerst gevangen karper;
  • een prijs voor de eerst gevangen zeelt.

Over de wedstrijd (regels)

  • Alle karpers die meer dan 3 kilo wegen tellen mee in het klassement.
  • Het voeren en in kaart brengen van de stekken mag alleen vanuit de kant (met markers of een keeper).
  • Tijdens de wedstrijd geldt uiteraard: Catch and Release.
  • Maximaal 4 hengels per team.
  • De coach mag alleen helpen bij het scheppen van een vis.
  • Boten en voerboten zijn verboden evenals weerhaakloze haken.

Vangsten

Op dit moment is de wedstrijd al begonnen en zijn de eerste karpers al geland, hieronder een kleine impressie van de vangsten. Er is al tot ruim 24KG gevangen en ook de Nederlandse boys zijn los met de eerste vangsten. Hierover later meer!

 

Ook de grotere vissen komen eruit, check deze schub van ruim 24KG voor het team uit Tsjechië.

 

En ook de Duitsers tikken net niet de 20KG aan met deze brute schub!

Video

De onderstaande video is een impressie van de eerste dag van dit grootse evenement, tijdens deze dag was er een openingsceremonie en een uitstapje naar Praag.


Wij zijn erg benieuwd wie dit jaar de winnaar wordt van de European Carp Championship for Juniors 2019 op Lake Katlov. Volg ook de Facebook-pagina om op de hoogte blijven van alle vangsten en laatste nieuwtjes.Source link via KWO voor www.karpervijvers.be

Translate »