Op veel wateren hebben de karpers al gepaaid en zullen ze weer goed gaan azen om hun aangebroken reserves aan te vullen. De komende maanden zijn dan ook perfect om als fanatieke karpervisser toe te slaan en mooie zomervangsten te verwezenlijken. Vanaf 15 juni zullen er enkele toffe nieuwe items van Korda in de winkel te vinden zijn die je daarbij zeker zullen helpen!


Korda: Het lijkt een beetje saai te worden door non stop op het lokaliseren van karpers te hameren. Maar het is echt de belangrijkste stap naar succes. Wat je niet voor je neus hebt zwemmen kan je ook niet vangen. En natuurlijk kan je ergens jezelf gaan ingraven en duimendraaiend wachten tot de berg naar Mozes komt… Maar door karpers te zoeken zal je de concurrentie zeker een flink aantal stappen voor zijn.

4th Dimension Shoreditch

Een van de meest essentiële zaken voor het vinden van onze “prooi” is een polariserende bril. En Korda heeft daar nu met de 4th Dimension Shoreditch een mooi exemplaar voor. Net zoals de overige brillen uit de range heeft deze betaalbare bril top kwaliteit polariserende glazen. Er is gekozen voor een licht bruine tint die je zal helpen bij een grote variatie aan weer en lichtomstandigheden een goede kijk in de onderwaterwereld te nemen. Maar hij doet meer dan alleen helpen om vis te spotten.

Dankzij de 1.0mm Tri Acetate Cellulose lens ben je voorzien van 100% bescherming tegen UVA, UVB en UVC stralen tot een sterkte van 400 nanometer.

Als we het over bescherming tegen de zon hebben is het ook aan te raden om naar de KOOL range van Korda te kijken. In 2018 kwamen in deze range al mooie lichtgewicht, snel drogende short en long sleeve shirts plus een zogenaamde buff uit. Deze shirts en soort sjaal zijn ontwikkeld om te zorgen voor verkoeling en tegelijkertijd je lichaam zo veel mogelijk tegen de zon te beschermen. En zoals Danny in de onderstaande video uitlegt verklein je met deze items niet alleen de kans op huidkanker, maar steun je ook nog eens een goed doel in de vorm van een kankerfonds!

Boonie Hat

Nieuw in de Kool range is een zogenaamde Boonie Hat. Deze zomerhoed heeft een klassieke look met brede rand. Hij is licht van gewicht en ideaal voor het verzorgen van schaduw en bescherming tegen de zon. Maar daarnaast is hij ook nog eens water resistant gemaakt zodat je hem bij een weeromslag kan gebruiken om je te beschermen tegen de elementen.

Voor een optimale pasvorm is in het design een verstelbaar koord verwerkt. Hierdoor ben je verzekerd van zowel comfort als zekerheid tijdens het dragen van de Boonie Hat. Tevens kan je naar eigen wens kiezen voor de understated donker olijfkleurige waxed uitvoering of voor de coole Digital Camo print.

Kamakura haken

Maar de end tackle gigant komt zeker niet met enkel en alleen kleding gerelateerde items. Ook leggen we sinds vorig jaar de lat op het gebied van haakscherpte op eenzame hoogte. Met de ontwikkeling van de Kamakura range zorgen we voor een grote sprong vooruit op het gebied van haaktechnologie. Met speciaal ontwikkelde slijpmachines lukt het namelijk om na het gebruikelijke productieproces nog een extra finishing touch toe te voegen.

Ook leggen we sinds vorig jaar de lat op het gebied van haakscherpte op eenzame hoogte.

Zo worden de haken namelijk nog extra geslepen zoals je dat zelf ook nog met bijvoorbeeld een slijpset en vice van JAG zou doen. Hierdoor krijg je de scherpst mogelijke punt die als het ware al blijft plakken als je er aan voelt. Maar nu heb je dus het geluk dat je zelf niet meer hoeft te rommelen. De Kamakura haken zijn echt de scherpste, ready to go verkrijgbare haken die er zijn.

Na vorig jaar de immens populaire Krank en Wide Gape modellen in een Kamakura uitvoering uit te hebben gebracht is het nu tijd om welkom te zeggen tegen het Kamakura Choddy model.

De Choddy is speciaal ontwikkeld om te gebruiken met fluorcarbon en stijf monofilament. Denk daarbij aan materiaal zoals Mouth Trap. Gecombineerd met zijn ruime, naar achter gekantelde haakoog maakt dit de haak perfect voor het vissen met chod, hinged stiff, multi- en diverse andere soorten pop-up rigs. En dankzij de licht geklauwde punt en sterke draaddikte kan je ook in de buurt van de zomerse waterplanten veilig en vol zelfvertrouwen sterke vissen drillen.

De Kamakura Choddy zal zowel in een variant met als zonder weerhaak verkrijgbaar zijn in de maten 4, 6 en 8.

Nieuwe spoeltjes

Iets anders dat je in de Korda winkelrekken wellicht op zal vallen zijn nieuwe, vierkante spoeltjes voor enkele lijnen. De soepele Super Natural, gecoate Kamo en de Kable Leadcore zijn nu namelijk op handige spoeltjes te krijgen. Net zoals de Dark Matter Coated onderlijn passen ook deze spoeltjes perfect in de Korda Tackle Box en zijn ze voorzien van een handig lipje. Kleine details zoals dit lipje maken het eenvoudig om je onderlijnmateriaal snel te herkennen en eenvoudig uit de Tackle Box te halen.

Team Korda


De nieuwe Korda items zullen vanaf aanstaande zaterdag 15 juni in de winkels verkrijgbaar zijn. Kijk op de website, het Instagram-Account en de Facebook-Pagina van Korda voor nog meer nieuwtjes en producten.Source link via KWO voor www.karpervijvers.be

Translate »