KWO Boulevard - Two Tone van 32 kilo en andere topvangsten!


Ondanks het onvoorspelbare en soms zelfs gevaarlijke weer van de afgelopen week zijn er toch nog aardig wat karpervissers op uit getrokken en hebben we weer de nodige toffe nieuwtjes verzameld in deze nieuwe KWO Boulevard. In deze editie check je o.a. een gigantische 32 kilo vis, een video over het vissen met de chod, een fantastische foto van de week en nog (veel) meer!

Oef, wat een lekkere spiegel voor Ricardo Koster. Scroll snel door voor meer toffe karpernieuwtjes!


Toeslaan vóór de paai – DWFishingTeam

De mannen van het DWFishingTeam zijn er weer op uit getrokken om nét voor de paai te proberen een vis te vangen. Er wordt gekozen voor een strategische stek met potentiële paaistekken, waarvan de kans groot is dat de karpers er naar toe willen trekken. Hoe de sessie verloopt zien jullie in de onderstaande video!


Steve Briggs vist in Hongarije

In zijn laatste avontuur trekt Steve Briggs naar Oost-Europa, om daar in Hongarije op het beroemde Island Lake te vissen. Zoals we van Steve gewend zijn wordt er niet geblankt, maar is er juist weer volop actie te zien in deze video!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de KWO Stories met Glenn Sporck. Glenn is een kanaalvisser die vanuit z’n bizarre karperbus een nachtje of vier a vijf per week maakt. Dit combineert hij met bikkelhard werken in de horeca en in deze KWO Stories blikt Michiel Pilaar met Glenn terug op een bijzondere periode in het voorjaar. Binnen 48 uur wist hij namelijk twee keer zijn PB te verbrijzelen!

Klik op de afbeelding om deze gave KWO Stories te bekijken!


Bak van de week – Philip Jakob

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van de Duitse JRC consultant Philip Jakob. Samen met zijn vrouw en tweeling is hij momenteel op een zesweekse visreis door Frankrijk. De állereerste vis, gevangen op een bergmeer in het noorden van Frankrijk, was meteen een nieuw PB voor Philip. En wat voor eentje…

WAUW! Deze 32 kilo two tone is er eentje om in te lijsten!

Op deze terugzet foto is goed te zien wat een absoluut monster van een vis dit is!


Topvangsten van het Pioneer Baits team

Roy Nijkamp

Roy Nijkamp besloot zijn steuntjes in een smalle grasstrook tussen de kantoorpanden en huizen in te prikken en zocht wat strategische plekjes uit voor zijn rigs. Het resulteerde onder andere in deze twee geweldige ‘urban’ vissen op de nieuwe testboilie van Pioneer Baits!

Ook tussen de huizen en kantoorpanden in valt een visje te vangen.

De nieuwe testboilie doet wat hij moet doen!

Dennis Groot

Tijdens een korte Franse voorjaarstrip kreeg teamlid Dennis Groot te maken met Noordenwind, sneeuw en nachtelijke vorst. Door hard te werken wist hij toch een flink aantal vissen op de mat te krijgen. Wat te denken van deze spiegels?!

Door hard te werken…

…kreeg Dennis gave vissen op de kant!

Dennis Scherjon

Dat Dennis Scherjon graag met de pen mag vissen is voor velen geen geheim. Dat hij ook grote vissen met deze methode vangt is velen ook al bekend. Nu het testbolletje van Pioneer Baits aan het eind van de testfase is, zal zijn nieuwe favoriete aas binnenkort ook geen geheim meer zijn! #goingnutz

Dennis Scherjon is een meester in het vissen met de pen!


Land meer vissen met de chod rig

In de onderstaande video geeft Korda man Kevin Diederen tips om minder vissen te verspelen met de chod rig. Deze rig is immers behoorlijk populair geworden in de afgelopen jaren, maar nog niet iedereen heeft zijn handigheid gevonden bij het knopen van en omgaan met deze rig. De onderstaande video is daarom zeker het bekijken waard!


Eerste NL-veertiger voor John van der Valk

John vertelt: Afgelopen week wist ik een mooie reeks van zes vissen te vangen. Als klap op de vuurpijl bleek de laatste vis mijn eerste Nederlandse veertiger te zijn!

John kreeg een fraaie reeks vissen op de mat!

Verkassen bleek een goede zet…

…want binnen no-time lag de eerste vis op de mat!

Heerlijk om zoveel vis te vangen op een nieuw water!

Na twee dagen blanken op een water besloot ik mijn geluk op een ander water te beproeven, en niet zonder succes! In de eerste sessie de topvis van het water vangen is, ondanks dat de vis leeg is van de paai, alsnog een kers op de taart. Zeker als deze meer dan 20 kilo blijkt te wegen. Kortom: sessie geslaagd!

Na vijf hele mooie, maar vooral kleinere vissen, was het tijd voor iets groters…

Die grotere vis kwam, en hoe! John mocht zijn eerste Nederlandse veertiger scheppen. Gefeliciteerd!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Vissen kan soms haast therapeutisch werken, zo ondervond ook Dominic Schaafsma in deze bijzondere grootwater sessie!

In dit eerste deel van zijn drieluik leert Bart van Bezouw ons meer over de basics van bodemaas en de aanpassingen die je hier als karpervisser in kunt maken.

Bart Vloet en Teun van de Laar zijn dit voorjaar naar het Franse land afgereisd. De sessie verliep uitstekend en heeft een mooie video opgeleverd, die je in dit artikel kunt bekijken!


Drie keer nieuw PB voor Iwan Schuurman

Shimano consultant Iwan Schuurman heeft een topsessie gedraaid op openbaar water. Nadat hij zijn PB verbrak was hij al in de wolken, maar hij had nog geen idee wat er nog meer zou gaan gebeuren tijdens deze sessie…

Met deze brute ronde spiegel van 22.7 kilo verbrak Iwan zijn PB!

Na deze eerste monstervis wist Iwan namelijk tot twee keer toe zijn PB opnieuw te verbreken! Check hieronder de gave vissen die bij Iwan op de mat kwamen:

Hoppa! Iwan’s PB wordt nog eens 600 gram opgekrikt met deze spiegel.

Jullie zagen ‘m al in de header: Iwan’s nieuwe PB van maar liefst 26,2 kilo!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! Als jullie het nieuws enigszins hebben gevolgd dan zullen jullie het ongetwijfeld gezien hebben: het gaat extreem warm worden in de komende dagen!

De temperaturen liegen er niet om!

Het vissen in deze hoge temperaturen zal niet overal even gemakkelijk zijn. Ons advies: ga vooral lekker struinen! Probeer het eens op ondiepe plekken met een pennetje, of probeer een karper aan de oppervlakte te verleiden. Blijf vooral actief zoeken naar de vis en ga met weinig materiaal op pad. Een kleine tacklebox, onthaakmat, schepnet, een blik mais en een hengel kunnen al ruim voldoende zijn. Succes!

Bij zomerse temperaturen liggen de karpers vaak in de bovenste laag van het water. Kortom: ideale omstandigheden om aan de oppervlakte te vissen! Foto: Ruben Pels


Fotodump: Cas en zijn vader in Frankrijk

Cas Scholten viste kort geleden een sessie in het Franse land, samen met zijn vader. Tijdens een geslaagde trip kwamen er maar liefst 25 karpers op de kant, waaronder een 19.6 kilo en een 18.6 kilo exemplaar! De overige vissen wogen tussen de 10 en 15 kilo. Kortom: volop actie en maximaal plezier! Check hieronder een kleine fotodump van enkele vangsten:

Ook de kleinere vissen zijn natuurlijk meer dan welkom!

Ook tijdens minder goed weer…

…en in de donkere uurtjes werd er lekker gevangen!

De op één na grootste vis van de trip is deze fraaie 18.6 kilo spiegel.

De klapperrrrr van de week was deze spiegel, die op twee strepen na 20 kilo woog!


Topvangsten van afgelopen week

Blijven er na al die fotodumps hierboven nog wel karpers over voor de topvangsten van de week? Natuurlijk! Check hieronder een selectie van de vangsten die afgelopen week bij ons in de mailbox zijn beland of die we op social media voorbij zagen komen:

Tom van Oosterhout wist zijn target te landen. Ondanks dat de vis al was afgepaaid was dit exemplaar nog steeds meer dan welkom in het net!

Na veel uurtjes op kantoor was het voor Niels Verhoosel tijd om naar de waterkant te gaan…

…en met vijf vissen in zes uur tijd heeft hij weinig te klagen!

Bart Geurts kreeg deze sterke spiegel op de mat!

Bas Riebeek moest zijn droge kleren opofferen, maar wist wel twee spiegels te vangen waaronder dit exemplaar!

De afgelopen weken verlopen prima voor Robert Balkhoven…

…de ene na de andere vis beland in het net!

Ben Scholten, a.k.a. de penkoning, wist deze schub te strikken.

Mark Lambregts viste op Timmys Lake…

…en wist daar diverse prachtvissen te landen!

Morgenstond heeft goud in de mond! In ieder geval voor Tibo Ceulers 😉

David de Vos is op pad in de Alpen, waar hij al de nodige brute vissen wist te landen!

Naast grote en sterke spiegels…

…komen ook zeer fraai beschubte exemplaren voorbij!


Top 5 mooiste meervalsessies van Roy Noom

Zo nu en dan komen we op de site van KWO’s roofvisbroer Roofmeister een tof artikel tegen, dat wellicht ook een aantal karpervissers aanspreekt. Kort geleden lazen we een artikel van Roy Noom, waarin hij vertelt over zijn vijf mooiste meervalsessies ooit. Roy laat zien dat er naast grote karpers ook flink wat grote meervallen in de Nederlandse wateren rondzwemmen, tot over de twee meter lang!

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit artikel blikt Ricardo Koster terug op een mooi, maar wispelturig voorjaar!

In dit artikel geeft ervaringsdeskundige Maik Roeleveld een aantal tips en tricks over karpervissen in de Balkan!


Topfoto: Targetvis van Dennis Janssen

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die werd geschoten door Frank van Schaik. Frank was zo vriendelijk om de targetvis van zijn maat Dennis Janssen op een drukbevist dagwater te fotograferen, en dat is aardig gelukt!

‘Aardig gelukt’ is eigenlijk nog een veel te milde uitspraak voor deze moddervette foto!

Ook vanuit een andere hoek is deze vis een genot om naar te kijken!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!Source link via KWO voor www.karpervijvers.be

Translate »