Domaine de la Vallee karpervissen in het voorjaar!Learn more about us:
Domaine da la Valle of te wel Horse lake

Het is zeer regenachtig en al donker wanneer we aankomen op Domaine de Vallee. Snel zetten we ons onderkomen op met het idee om de eerste nacht lekker te slapen en morgenvroeg alles klaar te maken. De hele nacht valt de regen met bakken uit de lucht. Warm is het zeker niet want tussen de buien door valt er geregeld een hagelbui en komt de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt. Niet ongewoon voor de maand maart.

De volgende ochtend vroeg staat Jurjen de cameraman al heel vroeg voor mijn tent met de boodschap dat we echt moeten beginnen met vissen. Nog enigszins slaapdronken stap ik uit mijn tent en kijk direct in de grote lens van zijn Sonycamera. Ik moet even wennen aan het licht en heet de kijkers welkom. Niet veel later drinken Richard en ik een lekker bakje met koffie. En dan is het tijd om de hengels klaar te maken.

Domaine de la Vallee het water

Domaine de la Vallee is ongeveer 40 hectare groot. Eigenlijk is het een oude rivierarm en dat zie je terug aan zijn grillige structuur en het authentieke karakter. Voor zover ik weet is er 1 keer een uitzetting geweest een 10-tal jaar geleden. Verder bestaat de populatie uit oude riviervissen met een gemiddeld gewicht van rond de 18 a 19 kg. Oude riviervissen vind ik persoonlijk erg interessant. Echter doordat het water niet overbezet is zoals veel betaalwateren zwemmen er niet echt veel karpers per m³. Het is aanvang maart ten tijde van dit schrijven en het stervenskoud, dus dit gaat geen eenvoudige trip worden.

Waar je ook even rekening mee moet houden is dat er geen jaarlijkse vidange plaatsvindt. Wat tevens inhoudt dat de witvispopulatie niet wordt gereguleerd. Hier moet je dus zeker rekening mee houden want er zwemt veel brasem. Daarom kun je het beste alles wat klein is thuislaten en enkel 20mm boilies of groter meenemen. Naast de vele brasems zwemmen er ook behoorlijk wat steuren. Deze zijn vooral overdag actief. Dus wanneer je minder steur wilt vangen dan zul je vooral in de nachtelijke uren aan de bak moeten.

Benieuwd naar het hele verhaal kijk dan even op:

Wil je geen enkele film meer missen?
Maak je dan gratis lid van Carp Whisperer TV!

**JOIN THE AWESOME CARP WHISPERER COMMUNITY**

FACEBOOK:

WEBSITE:
WEBSHOP:

source aangeboden door karpervijvers.be

Translate »